03
dec
2017

Een sfeervolle winkel gedurende de feestdagen

Een sfeervolle etalage is dé manier om potentiële klanten nieuwsgierig te maken naar uw assortiment en ze binnen te krijgen. Producten spelen de hoofdrol, maar ook de decoratie is van groot belang. Een belangrijk element om in gedachten te houden tijdens het aankleden van de feestelijke etalage, is zorgen dat het geheel niet te druk wordt, waardoor klanten met een grote boog om uw winkel heen lopen.

Decoratie

Kies een stijl die past bij de algemene inrichting van de winkel. Een feestelijke sfeer is snel gecreëerd met behulp van wat lichtjes. In een strak interieur kunt u ook kiezen voor moderne grijze en zwarte decoraties. Plaatst u een kerstboom? Decoreer de boom dan in lijn met de aankleding van de etalage. Houd in gedachten dat de producten er uit moeten springen, niet de kerstboom. Door regelmatig aandacht te besteden aan de aankleding van de etalage ziet de klant dat u zich actief bezig houdt met de wensen van de klant. U richt zich met uw etalage namelijk op wensen van de klant die u in vervulling wilt laten gaan.

Praktische tips

De winkelinrichting leent zich prima voor het verwerken van cadeautips voor uw klanten. Gedurende deze periode zoeken mensen cadeaus voor vrienden en familie. Inspireer hen tijdens hun zoektocht door de ideale kerstcadeaus in de spotlight te plaatsen. Zorg dat de cadeautips direct bij binnenkomst de aandacht van de klanten trekken. Pak ook dozen in als prachtige cadeaus en plaats deze onder de kerstboom. Op deze manier motiveert u de klant om een kerstcadeau bij u te kopen.

Er zijn een aantal zaken belangrijk tijdens het omtoveren van uw winkel. Denk aan het verwijderen van oude plakbandjes en het controleren van de kwaliteit van uw decoratiemiddelen. Door de zon en andere omstandigheden is de kans aanwezig dat materialen zijn verkleurd. Kies in dit geval voor nieuw producten om de decoratie aan te vullen. Maakt u gebruik van zuignappen? Voorzie de zuignap van een beetje haarlak, zo blijft deze langer plakken! 😉

Hoe ziet uw winkel er uit gedurende de feestdagen? Wij zijn benieuwd! Plaats een foto en laat het ons weten. Wenst u advies over de inrichting en decoratie van uw winkel en/of etalage tijdens de feestdagen? Het team van Uw-Slijter vertelt u graag meer over de mogelijkheden van de Uw-Slijtersformule.  

 

Bron: Turner