26
nov
2018

Wat zijn populaire dranken rond de feestdagen?

Een feestelijk gedekte tafel met champagne glazen.

Smaak is zo persoonlijk als de mens zelf. Toch zijn er veel overeenkomsten in wat er gedronken wordt rond de feestdagen. Dit is mede te danken aan tradities en en de tijd die wordt vrijgemaakt om van elkaars aanwezigheid te genieten. Heeft u uw assortiment in uw slijterszaak al ingericht op de feestdagen? Hieronder vertellen wij u meer over populaire dranken tijdens de feestdagen.

Traditionele dranken

Feestdagen worden vaak geassocieerd met wijn. De koudere tijd van het jaar lokt uit om een mooie, volle rode wijn open te maken. Dit past ook prima bij een kaasplankje of wildschotel. Ook verschijnt eind november de Beaujolais primeur, een jonge wijn die eigenlijk overal bij past en als een volle wijn te zwaar is. Naast wijn blijft bier een populaire drank tijdens de feestdagen. Vooral nu er steeds meer speciaalbieren op de markt komen, is er voor elke smaak wel een (speciaal)bier. Daarnaast zijn er de liefhebbers van gedestilleerde dranken. Dat mag dan ook eens een single malt whisky zijn. Na de maaltijd doet een fijne cognac het ook altijd goed.

Aperitieven

In de feestmaand december maken we meer tijd voor elkaar vrij en komt er vanzelf tijd om te genieten van een aperitief. Een lekkere aperitief is Le Kir, een mix van witte wijn met crème de cassis. Nog luxer is de Kir Royal, waarbij de witte wijn wordt vervangen door champagne. Natuurlijk doet een ouderwetse gin-tonic het ook goed. Een alternatief hierop is Le Surfer, waarbij de gin is vervangen door cognac. Wilt u het iets rustiger aan doen, kies dan voor een port. En niet zomaar een port, maar een vintage.

Digestieven

Niet alleen voor het diner wordt er tijd vrijgemaakt, ook na het diner nemen we ruim de tijd. Tijd voor een digestief! Populaire dranken komen uit Italië, zoals Limoncello, Grappa, Sambuca en Amaro. Ook de Franse digestieven mogen niet vergeten worden. De bekendste zijn cognac, armagnac en calvados.

 

Voldoende inspiratie opgedaan om uw assortiment in te richten op de feestdagen?
Kent u onze formule al en hoe wij kunnen helpen bij het bepalen van het Uw Slijter-assortiment? Wij bekijken uw huidige assortiment, behoefte in de regio en de toegevoegde waarde van producten die u als ondernemer marge opleveren.

Heeft u nieuwe inzichten opgedaan? Sluit u aan bij onze formule en vergroot uw kennis door onze opleidingen.