12
mrt
2019

Mix it up!

Een mixdrankje gemixed met aardbeien

Zoveel smaken, zoveel wensen! Waar 007 ooit begon met de trend ‘shaken not stirred’ bij zijn favoriete sterke drank, de dry martini, wordt er tegenwoordig steeds meer én origineler gemixt. Mixdranken zoals de gin tonic of baco zijn al niet meer weg te denken bij hedendaagse horecagelegenheden maar er verschijnen steeds origineler mixen op de markt. Tijd om deze eens onder de loep te nemen!

Gedestilleerd

De meest gebruikte sterke dranken waarmee gemixt wordt zijn rum, gin, whiskey en zowel de traditionele als rode wodka. Rum is een oude vertrouwde waarmee veel gemixt wordt. Daarbij wordt cola het meest gebruikt en kent iedereen de baco, waar de eerste twee letters staan voor Bacardi. Tegenwoordig wordt de zoetere variant – Razz – gebruikt om te mixen met 7-Up of Fanta, ook wel een raketje genaamd. Gin wordt het meest gemixt met tonic en ook hiermee bestaan er vele varianten waarbij men tegenwoordig 7-Up veel inzet. Het jongere publiek heeft wodka in de armen gesloten Daarbij mixen zij de wodka met een groot aantal verschillende frisdranken, van jus d’orange, spa rood tot Red Bull. De rode variant wordt vooral gemixt met 7-Up of Red Bull.

Likeuren

Tegenwoordig zijn likeuren ook populair om mee te mixen. Van de al langer bekende likeuren zoals: Bessen, Passoa, Malibu en Safari tot de steeds vaker ingezette likeuren Apfelkorn en Amaretto. De zoete smaak van de likeuren wordt meestal gecombineerd met een frisdrank om het makkelijker drinkbaar te maken. De zoete smaak blijft gehandhaafd en is daarom populair onder de jeugd.

Heeft u uw assortiment ingericht om mixen te verkopen? Sluit u aan bij de formule van Uw Slijter, dan profiteert u van meer dan inkoopadvies alleen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.