22
mrt
2019

Wat zijn populaire dranken onder Nederlanders?

Glazen bier met verschillende smaken

U drinkt wat u lekker vindt en vaak blijft u bij het vertrouwde recept. In de wereld van alcoholische dranken gebeurt er de laatste jaren echter veel en komen er steeds meer smaken bij. Tijd om uw smaakprofiel eens tegen het licht te houden en te bekijken of het tijd is voor verandering. Laten we eens kijken wat de meest populaire dranken zijn onder de Nederlandse bevolking!

Wijn

Wijn blijft één van de meest populaire dranken in Nederland. Echter, zijn er binnen de wijnen wel verschuivingen te zien. Zo wordt er steeds meer witte wijn gedronken en is de droge variant favoriet. Sauvignon blanc wordt veel geschonken, maar ook Pinot grigio en Verdejo zijn veel gedronken wijnen. Ook zijn de wijnen uit de oude wijnwereld weer in opmars. Dit komt doordat uit onderzoek blijkt dat we op zoek zijn naar kwaliteitswijnen en daar ook meer geld voor over hebben. Hierdoor zijn de klassieke wijnen uit Frankrijk, Spanje en Italië weer helemaal in trek.

Rosé is met name populair in de zomer op het terras, maar past ook prima thuis in de tuin of op het balkon. De Italiaanse prosecco, die een paar jaar geleden niet aan te slepen viel, heeft plaats gemaakt voor haar Spaanse variant, de cava. Dit zijn alternatieven voor de Franse Champagne en vaak gunstiger in prijs.

Bier

De trend die inmiddels niet meer te stuiten is, zijn de speciaalbieren. Naast de grotere brouwerijen komen er steeds meer kleine brouwerijen bij in binnen- en buitenland. Daarbij is de IPA het populairst. Naast de speciaalbieren is ook de vraag naar alcoholvrije bieren en Radlers toegenomen. Deze varianten doen het vooral goed op terrasjes in de zomertijd.

Cocktails

Gin-Tonic is een blijvertje gebleken, maar naast deze tijdloze cocktail zijn er ook andere favorieten bijgekomen. Zo zijn de Moscow Mule en de Espresso Martini in opkomst, naast de al bekendere Mojito, Caipirinha en diverse wodka cocktails.

Andere trends

De vraag naar biologisch en biodynamisch neemt steeds meer toe. De oorzaak is te vinden in het feit dat wij met z’n allen steeds bewuster leven en de biologische trend hoort daarbij. Een andere trend is het ‘Shared Drinking’, dit onderstreept het sociale aspect waarin er in een grote bowl sangria of punch gemaakt wordt. Vooral lekker met vers fruit en verse kruiden!

 

Heeft u uw assortiment al afgestemd op het komende mooie weer? Sluit u aan bij de slijtersfamilie van Uw Slijter en profiteer van vele voordelen, waaronder uw inkoop en assortiment. Neem contact met ons op voor meer informatie, of bezoek onze website.