03
mei
2019

Wijn met salades

Tijdens de warmere dagen is het heerlijk om in het zonnetje te genieten met een wijntje en een heerlijke salade als hoofdmaaltijd of een maaltijdsalade in plaats van een warme maaltijd.
Omdat er veel verschillende soorten salades zijn is er ook een ruim keuze aan wijnen voor bij deze salades.

Pastasalades

Pastasalades zijn gemakkelijk en snel te maken. Je kan met veel verschillende ingrediënten variëren, hierdoor kun je ook met veel soorten wijnen variëren. Wanneer je bij je maaltijdsalade een basis gebruikt van kaassaus adviseren wij om een Chardonnay. Een Chardonnay is een zeer geliefde wijn bij velen waarschijnlijk omdat het een heerlijke frisse smaak heeft!

Maak je een pastasalade met als basis een pestosaus, kan een Chardonnay hier ook goed bij. Maar ook een Sauvignon Blanc gaat hier heerlijk mee samen. De Sauvignon Blanc is namelijk ook een wijn met een frisse en zachte smaak.

Wanneer je een pastasalade maakt met als basis tomaat en olijf is een rosé wijn een goede tip. Ook wanneer je kip of spekjes toevoegt aan de salade. De rosé heeft zowel droge als zoete varianten. Hierdoor is er voor elk wat wils.

Caesar salade

Een caesar salade is een salade waarin allerlei verschillende ingrediënten zitten. Er zit onder andere kipfilet, ansjovis, bacon en kaas in. De dressing is vaak een basis van mayonaise. Wij adviseren daarom om een rijpe, volle witte wijn bij een caesar salade te drinken. De Sauvignon Blanc is daarom een erg populaire wijn om bij deze salade te drinken, de drogere wijn zorgt namelijk voor dat de frisheid van een caesar salade een heerlijke smaakbeleving wordt. Maar ook de Chardonnay is een goede match voor een caesar salade. Mocht je een rode wijn gebruiken tijdens de bereiding van het vlees van uw caesar salade, kunt u uiteraard ook deze erbij drinken wanneer u meer een liefhebber bent van rode wijn.

Witlofsalade

Je hebt ook andere heerlijke salades dan alleen degene met groene slabladeren zoals de populaire witlofsalade. Een witlofsalade bestaat onder andere uit witlof, appel, ei en augurk en wordt vaak gemaakt met een yoghurtmayonaisedressing. Het is een combinatie van een wat zuurdere en bittere salade. Hierbij past een droge zachte wijn het beste die niet te fruitig is. Denk aan bijvoorbeeld een heerlijke witte Rhône wijn!

Heeft u in uw assortiment al verschillende soorten wijn? Wij helpen u graag bij de inkoop van uw assortiment. Neem contact met ons op voor meer informatie, of bezoek onze website.