13
jun
2019

Martini, waar komt het eigenlijk vandaan?

19 juni 2019 was het de dag van de Martini. Een dag speciaal voor Martini lovers, maar waar komt Martini nou eigenlijk vandaan? Wij nemen u mee in de geschiedenis van Martini en de soorten smaken die er zijn.

Geschiedenis van Martini
Martini valt onder de gedistilleerde dranken en is een klassieke cocktail. De destilleerderij van Martini & Rossi werd opgericht in 1863 door Alessandro Martini, Teofilo Sola en Luigi Rossi. Het bedrijf is meerdere keren overgenomen en uiteindelijk is Martini eind 20e eeuw overgenomen door de rum-fabrikant Bacardi. Een Martini bestaat uit gin en droge witte vermout.

Soorten Martini
Martini heeft vele smaken in zijn assortiment, hierdoor is er voor ieder wat wils. Zo is er onder andere:

  • De klassieke Martini Bianco;
  • Rosato, een rosé variant;
  • Fiero, een oranje variant. De basis van deze Martini is van bloedsinaasappels;
  • Rossini, een variant op basis van aardbeien.

In totaal zijn er 11 verschillende smaken Martini.

Wist u dat?
Martini is ook een heerlijke basis voor cocktails. Denk bijvoorbeeld aan de Martini Bianco, deze wordt gemaakt door verse citroensap, suikerriet siroop en ijsblokjes toe te voegen. Zo kunt u eenvoudig, met een paar makkelijke ingrediënten een heerlijke mix maken.

Nog een tip: de Martino Rosato is heerlijk te mixen met een kaneelstokje, braambesjes en ijsblokjes.