09
apr
2017

Romantische paasbrunch met champagne

Denkt u aan de feestdagen, dan denkt u aan champagne! Bubbels zijn feestelijk en kunt u dus ook tijdens de Pasen schenken. Wat dacht u van een uitgebreide brunch met champagne, cava of prosecco?

Bubbels staan centraal

Bij een Paasbrunch zijn de ingrediënten simpel. U kunt champagne bijna overal bij drinken, dus zeker ook bij een brunch. Bovendien is champagne een romantische mousserende wijn is. Natuurlijk kunt u ook voor een andere bubbel kiezen. Verder zijn de brunchingrediënten hetzelfde als bij een normaal ontbijt, maar u moet wel met een paar zaken rekening houden. Tijdens de brunch staat de bubbel centraal. Gaat uw voorkeur uit naar een frisse bubbel, dan is champagne de juiste keuze. Wilt u liever een wat mildere mousserende wijn, kies dan voor een prosecco of cava. Is uw keuze gevallen op champagne, welke soort kiest u dan voor bij de brunch? De Brut of Demi-Sec is de meest populaire champagne en gemiddeld van smaak. Houd u liever van een zoetere champagne, ga dan voor een Demi-Sec of Doux. Bent u een liefhebber van drogere champagne, kies dan voor Extra dry.

Zoete en zure combinaties

De Paasbrunch zelf kan uit allerlei verschillende dingen bestaan. Heeft u een zoete(re) champagne in huis gehaald, kies dan bij uw brunch voor wat fruit. Denk aan kiwi’s, bananen, mango’s of pruimen. Is uw gekochte champagne droog, kies dan voor wat zuurdere vruchten. Croissants zijn bij een brunch meestal populair. Die smaken uitstekend in combinatie met champagne of een andere mousserende wijn vanwege de vette structuur van de croissant. Bij een drogere champagne smaken vleeswaren ook lekker. Zoet beleg smaakt bij alle soorten champagne. Als u naast de champagne nog iets wilt drinken tijdens de brunch, is thee een betere keuze dan koffie. Thee is namelijk wat minder krachtig dan koffie, waardoor thee minder overheersend is ten opzichte van de champagne.

Luxe brunch

Wilt u een nog uitgebreidere, luxe Paasbrunch? Kies dan voor vis, zoals (gerookte) zalm, kaviaar of oesters. Deze vissoorten smakelijk heerlijk in combinatie met champagne.

Tip: kies als champagneglas altijd voor de langwerpige flûte.

Advies nodig?
Uw Slijter helpt je graag bij jouw keuze van lekkere, betaalbare tot exclusievere, duurdere champagne.


Bron: Wijngekken.nl