19
mei
2017

 World Whisky Day  2017

Bent u een whisky liefhebber? Dan is het u vast niet ontgaan het is vandaag World Whiskey Day. Het draait vandaag dus maar om 1 ding: Whisky.

Schenk een borrel in

‘We nodigen wereldwijd iedereen uit om juist op deze dag een borreltje in te schenken’, vertelt Blair Bowman oprichter van World Whisky Day. ‘Op deze manier zetten we alle soorten whiskey’s in het zonnetje en we stimuleren iedereen om op een verantwoordelijke manier hiervan te genieten.’

Veel gemaakte fout

Veel mensen vergissen zich nog wel eens in de schrijfwijze, is het nu wiskey of whisky. Het antwoord: Het maakt helemaal niks uit, het is afhankelijk van welke whisky je bedoeld. In Ierland wilde men destijds duidelijk maken dat de whiskey uit Ierland kwam en daarom schrijven ze het in Ierland met -ey.

Ierse whiskey wordt dus geschreven met -ey en Schotse met -y maar wat moeten we dan met whisky uit landen als Schotland en Japan?

  • Whiskey wordt alleen gebruikt in Ierland en Amerika
  • Whisky is de aanduiding voor de meeste andere whisky (Schotland, Japan, Canada, Indiase whisky)

Uiteraard bepaalt de spelling onze smaak niet en zijn we benieuwd naar welke whisky of whiskey u het lekkerst vindt.

Nodig vrienden uit

Wereldwijd worden er vandaag een hoop evenementen georganiseerd. Al vindt de organisatie dat het vooral een laagdrempelige dag moet zijn. ‘Iedereen kan meedoen. Nodig alle vrienden uit en proef een aantal heerlijke varianten. Onze Uw Slijter specialisten geven graag uitleg over de verschillende soorten.