20
jun
2017

Verkoelende zomerse drankjes

Tijdens deze warme dagen groeit het verlangen naar frisse, zomerse drankjes. In landen waar het over het algemeen erg warm is, ziet u dat de eet- en drinkgewoonten veranderen  wanneer de temperatuur stijgt. Helemaal niet gek, want wie heeft er nu zin in een kop hete koffie tijdens deze hittegolf? Daarom zetten wij voor u een aantal heerlijke, verkoelde dranken op een rijtje:

Kalimotxo

Mogelijk heeft u deze naam nog niet eerder gehoord. Deze combinatie van 50% rode wijn en 50% Coca Cola is vooral populair onder Spaanse jongeren. Heerlijk verfrissend en net even anders. Gaat u deze combinatie proeven of aanbevelen aan uw klanten?

Mojito

Mojito is en blijft een populaire cocktail tijdens de zomermaanden. De grote hoeveelheid ijs zorgt dat het drankje vanaf de eerste tot en met de laatste slok lekker koud is. De combinatie van rum, limoen, rietsuiker, spuitwater en munt is een ware dorstlesser. Mojito vindt zijn oorspong in Cuba en dankt zijn naam waarschijnlijk aan het Spaanse woord ‘mojado’ wat ‘nat’ betekent.

Gin-tonic

Over het algemeen bestaat deze frisse cocktail uit tweederde glas tonic en eenderde glas gin. Indien gewenst, wordt er ijs aan toegevoegd. In sommige landen draaien liefhebbers deze verhoudingen om, waardoor de cocktail voornamelijk uit gin bestaat. Voor deze cocktail geldt: mix het naar smaak. De combinatie voor deze cocktail werd voor het eerst in het Britse leger geschonken en veroverde daarna al snel de wereld van cocktailiefhebbers.

Sangria

De klassieker. Geserveerd in een grote karaf, gevuld met sinaasappelpartjes en ijs. Sangria is een combinatie van rode wijn, koolzuurhoudend mineraalwater of Fanta Lemon/naranja, suiker, vruchten (zoals sinaasappel, citroen, perzik, appel) en eventueel een likeur of brandewijn. Wilt u experimenteren met deze combinatie? Voeg dan eens Cava toe in plaats van rode wijn.

Ontbreekt uw favoriete cocktail in dit lijstje? Laat het ons weten! We zijn benieuwd naar uw favoriete combinatie voor deze warme zomerdagen.


Bron: Cocktailicious