29
apr
2018

Moederdag

Wist u dat? Sinds 1928 is Moederdag een officiële dag in Nederland. De oorsprong van de geschiedenis van Moederdag lag bij de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde die in Moederdag een goed hulpmiddel zag om meer bloemen te kunnen verkopen. Tegenwoordig is de keuze reuze!

Geschiedenis van Moederdag steeds commerciëler

In 1907 begon Anna Marie Jarvis in Amerika een dag voor moeders te promoten. Haar eigen moeder overleed in 1906 op de tweede zondag van mei en Anna wilde iets doen om een eerbetoon aan alle moeders te brengen. Een jaar na haar moeders overlijden, ook weer op de tweede zondag van mei, gaf Anna een anjer aan iedere moeder die in de kerk aanwezig was. Anna ging de samenwerking aan met scholen, zakenlieden en politici. Het resultaat: de gouverneur van West-Virginia riep iedereen in 1910 op om Moederdag te vieren op de tweede zondag van mei. En in 1914 besloot de toenmalige president Woodrow Wilson dat die tweede zondag in mei voortaan de nationale feestdag Mother’s Day zou zijn.

 

Op de tweede zondag van mei wordt de moeder de hele dag in het zonnetje gezet. De ochtend wordt gestart met een ontbijtje op bed. De kids hebben iets gezelligs op school gemaakt voor mam en door de jaren heen wordt er meer geld uitgegeven aan cadeau’s. Naast mooie bloemen, een lekker luchtje passen de cadeau’s te koop in de slijterij perfect bij deze dag! Uiteraard een mooi gedichtje, maakt het cadeautje compleet.

Lieve mama
Lieve mama, word snel eens wakker,
hier is dan je kleine lieve rakker.
Doe je ogen nu eens even open,
ik ben lekker bij je in bed gekropen.
Weet je wat ik tegen je zeggen wou:
ik hou verschrikkelijk veel van jou!

TIP: leuke gedichtjes

Naast een cadeau van de slijter

Ook leuke tips voor het versieren van LEGE wijnflessen voor mama ~ Bron: Pinterest