30
apr
2018

Rosé: onmisbaar in uw voorjaarsassortiment

In de winter genieten we graag van een mooie volle rode wijn, een glas whisky bij de openhaard of een kruidenbittertje na een ijskoude schaatstocht. Nu het voorjaar aanbreekt verandert onze behoefte. De eerste zonnestralen op de huid wakkeren de behoefte aan frisse zomerdrankjes aan. Geen enkele drank roept meer de associatie op met voorjaar, zon, buiten eten en lange zomeravonden dan rosé. Deze wijn is dan ook onmisbaar in uw voorjaarsassortiment.

Fruitige tonen

Dat rosé in de zomer zo populair is komt doordat deze gekoelde wijn heerlijk wegdrinkt bij warm weer. Mede dankzij de fruitige tonen die deze wijn vaak bevat. En met varianten van droog tot zoet is er voor ieder wat wils. Door het lage tannine-gehalte is rosé minder straf dan rode wijn.

Van zachtroze tot lichtrood

Rosé wordt gemaakt in verschillende varianten en kleuren. De wijn wordt gemaakt van blauwe druiven, waarvan de schillen de kleur van de druiven bepalen. De schillen worden toegevoegd aan het kleurloze druivensap. Hoe langer de twee gecombineerd worden, hoe donkerder de wijn. Ook het druivenras heeft invloed op de kleur. Dit verklaart de grote variëteit aan rosé’s die op de markt zijn. Van een lichte, fruitige rosé tot een donkerder, kruidige rosé.

Lichte salades en desserts

Door de vele soorten rosé is er voor vrijwel ieder gerecht een geschikte rosé te vinden. Bij lichte zomerse gerechten als salades en gegrild gevogelte passen de wat lichtere, droge rosé’s uitstekend. De meer fruitige, zoete rosé gaat uitstekend samen met desserts met (rood) fruit. Maar ook bij pittig, Aziatisch eten is rosé een heerlijke dorstlesser. En wat te denken van een zomerse sangria met als basis een fruitige, bessenrode rosé?

Het team van Uw Slijter helpt u graag bij het maken van uw keuze voor uw voorjaarsassortiment.