17
mei
2018

19 Mei Wereld Whisky Dag

Whiskyliefhebbers kunnen hun hart ophalen, op 19 mei 2018 is het weer Wereld Whisky Dag. Deze dag draait wereldwijd maar om één ding: whisky! Een mooi moment om de whisky͛’s in uw winkel extra in het zonnetje te zetten en uw klanten (op een verantwoorde) manier te stimuleren om van deze heerlijke drank te genieten. Of natuurlijk om deze cadeau te doen aan een grote whisky-liefhebber!

Uiteenlopende karakters

Niet iedere whisky is gelijk. Single malts worden gemaakt van whisky van één distilleerderij. De kwaliteit van het gebruikte water, gerst, turf en materiaal van de rijpingsvaten geven elke malt zijn eigen unieke smaak, kleur en geur. Wanneer er meerdere single malts worden samengevoegd, ontstaat een blended malt. Zo zijn er krachtige en rokerige whisky͛s, volle en rijke whisky͛s met tonen van gedroogd fruit en karamel, granige whisky͛s met aroma͛s van peer en honing of de meer mildere whisky͛s die perfect zijn voor in de mix.

On the rocks of in een cocktail?

De meningen lopen sterk uiteen over de ideale manier van het drinken van whisky. De een prefereert een ͚on the rocks͛ met ijs, de Schotten drinken de drank meestal puur, op kamertemperatuur. Soms voegen ze er zelfs een klein scheutje bronwater aan toe om de geur en smaak te openen. Ook de cocktails met whisky erin zijn erg in trek.

Whisky of whiskey?

De schrijfwijze van whisky leidt nogal eens tot discussies. Is het nu whisky of whiskey? Het antwoord: het kan allebei, afhankelijk van de herkomst van de drank. Whiskey uit Ierland en de Verenigde Staten wordt geschreven met -ey, whisky uit Schotland en Canada wordt geschreven met -y op het eind.

Het team van Uw Slijter staat voor u klaar voor advies over uw whisky-assortiment.