12
apr
2019

Whisky feitjes!

Glas met Jack Daniels en ijs

In een eerder blog hebben wij al gekeken naar de geschiedenis over het ontstaan van whisky. Whisky is en blijft een zeer populaire drank en daarom delen wij vandaag graag vijf wist u datjes met jullie!

1. Gebottelde whisky

Wanneer een whisky eenmaal is gebotteld rijpt deze niet verder. Wanneer de botteling van de whisky goed is verlopen zal de smaak niet meer veranderen. Een whisky mag wel pas een whisky genoemd worden wanneer deze minstens drie jaar lang gerijpt is.

2. Naam whisky

Het woord ‘whisky’ ontleent zijn naam uit het Gaelic waar men het uitspreekt als ‘Uisge beahta’. Vrij vertaald betekent dit levenswater. De oorsprong van de whisky ligt in Ierland.

3. Schotse whisky

Schotse whisky is erg populair. Er zijn meer dan 100 distilleerderijen met een licentie voor Schotse whisky.  In Frankrijk is de Schotse whisky erg in trek. Er wordt meer whisky in één maand verkocht in Frankrijk dan cognac in één jaar.

4. Volop keuze

Zoals eerder aangegeven is whisky een zeer populaire drank, hierdoor zijn er ook ontzettend veel verschillende soorten whisky. Ook komen er ieder jaar nieuwe soorten whisky bij!

5. Soorten whisky

Schotse whisky maakt een onderscheid tussen twee soorten whisky namelijk: Blended whisky en single malt. De grootste hoeveelheid aan whisky’s die wordt geproduceerd zijn blended whisky’s.

Heeft u in uw assortiment al verschillende soorten whisky? Wij helpen u graag bij de inkoop van uw assortiment. Neem contact met ons op voor meer informatie, of bezoek onze website.