19
jul
2019

Genieten met zomerbieren!

Mensen op het strand met een biertje

Tijdens de warme zomerdagen gaat de barbecue wat vaker aan en zit je vaker in de tuin. Op zo’n moment mag een fris biertje niet ontbreken. Heeft u wat inspiratie nodig of wilt u een keer wat anders dan dat u normaal drinkt? Lees dan verder voor een lijst met lekkere zomerbieren!

Radler
Radler is een drank die voor de helft uit bier en voor de helft uit limonade bestaat. Het is daarom een frisdrank met alcohol. Radler is geen merknaam, maar een soort bier dat door meerdere fabrikanten wordt gebrouwen. De meest toegankelijke Radler, is de Radler met citroensmaak. Wilt u een keer wat anders proberen? Er is ook Radler met grapefruit of appelsmaak.

Desperados
Desperados is het eerste bier waar tequila aan is toegevoegd. De tequila maakt de smaak van het biertje iets minder bitter, lekker fris en dus ideaal voor de zomer! Om de smaak nog iets op te frissen kunt u er ook een citroen of limoenpartje in doen.

Fruitbieren
Bieren waaraan fruit is toegevoegd, zijn heerlijk verfrissend op een warme dag! Deze bieren hebben een aangename zoet-zurige, frisse smaak, waarin u duidelijk de smaak van het fruit kunt proeven.
Zo heb je Boon kriek, ook wel het bekende ‘kriekbier’ genoemd. Aan dit bier is een kersensmaak toegevoegd. Verder kunt u deze zomer bijvoorbeeld kiezen voor Liefmans Framboise of Fruitesse, Leffe Ruby of Cherry Chouffe.

IPA
Speciaalbieren zijn op dit moment enorm populair en ook lekker om in de zomer te drinken. IPA (Indian Pale Ale) bier is een goed voorbeeld van populair speciaalbier. Bij IPA’S wordt meer hop toegevoegd dan bij andere bieren. Dit zorgt voor meer bitterheid. Naast de bitterheid, proeft u ook een fruitige smaak. Het alcoholpercentage ligt tussen de 5% en 7,5%. Probeer deze zomer eens Vedett.

Ook nieuwsgierig naar onze zomerbieren? Bezoek dan één van onze slijterijen!