21
aug
2019

Hoptail: we gaan mixen met bier!

Verschillende soorten bier

Bent u een bierliefhebber maar gaat uw hart ook sneller kloppen van een lekkere cocktail? Dan bent u bij dit blog helemaal aan het juiste adres! Uiteraard raden wij ook deze mixen aan voor mensen die alleen van bier houden maar toch ook wel een keer iets anders willen proberen. Wij gaan namelijk vandaag verschillende hoptails met u delen. Een hoptail is een cocktail gemengd met bier!

Black Velvet
Black velvet is een biercocktail die gemaakt wordt met stout en champagne.
Vaak wordt voor deze mix een Guinness gebruikt als stout. Stout is een biersoort met een donkerbruine/zwarte kleur en heeft een bittere smaak. De mout van stout is gebrand of geroosterd.

De mix is super makkelijk te maken. Buiten de twee ingrediënten Guinness en champagne om heeft u een champagneglas nodig. U voegt eerst de Guinness toe tot de helft van het glas en vervolgens vult u de rest van het champagneglas met champagne.

Met alvast een blik richting de feestdagen, is dit ook een zeer geschikt drankje.

End zone
End zone is een cocktail die niet alleen geschikt is voor bierliefhebbers maar ook voor mensen die graag bourbon drinken.

Voor de end zone cocktail heeft u het volgende nodig:
– 120 ml Affligem Blond
– 40 ml Bourbon
– 40 ml koude citroenlimonade
– Longdrink glas

Optioneel: citroenschilletje en shaker.

Maakt u gebruik van een shaker, kunt u alle ingrediënten in één keer in shaker doen, het shaken en inschenken in een longdrinkglas.
Maakt u geen gebruik van een longdrink glas is ons advies om eerst het bier in te schenken en vervolgens de bourbon en koude citroenlimonade. Meng alles nog even goed door elkaar met bijvoorbeeld een lepel zodat de smaken goed gemengd worden.

U kunt uw glas nog eventueel decoreren met een citroenschilletje!

Americano IPA
Wanneer u echte IPA-liefhebber bent, is deze erg geschikt. De Americano IPA is namelijk een hoptail met een bittere smaak! Een frissere IPA is hier ook geschikt voor BA Jopen Life is a Beach Session IPA.

Wat heeft u nodig?
– 150 ml IPA bier
– 15 ml Campari
– Longdrink glas
– ijs

Optioneel: Grapefruit voor de garnering

Voeg al eerst het bier toe en meng daarna de andere ingrediënten in het glas.

Bent u benieuwd geworden naar één van deze heerlijke hoptails? Ga langs bij één van onze Uw Slijter filialen om de ingrediënten in huis te halen of voor eventueel advies voor andere soorten hoptails