11
sep
2019

Maak uw assortiment klaar voor de herfst!

Een rode glas wijn met een openhaard op de achtergrond

De herfstdagen zijn begonnen, de smaak van de mensen verandert vaak hierdoor ook. Buiten begint het weer vaker te regenen en de dagen worden ook weer kouder. Men krijgt hierdoor sneller behoefte aan andere soorten bier of wijn, dan wanneer het warm is buiten.

Herfstbok

Herfstbok is een zeer populair bier tijdens de herfstdagen. Daarom mag deze ook zeker niet in uw assortiment ontbreken!

Een typisch kenmerk van een herfstbok is dat het donker van kleur is. De reden dat het bier donker is, komt door de mout die hiervoor wordt gebruikt. De mout is namelijk op een relatief hoge temperatuur gedroogd. Door deze droging gaan de gevormde suikers lichtjes karamelliseren. Naast dat deze karamellisatie zorgt voor een donkere kleur, proeft u meestal ook de smaak van karamel terug bij een herfstbok.

Tripel bier

Een tripel bier is ook erg populair in het najaar. Tripel bier is namelijk een relatief zwaar bier en heeft een hoog alcoholpercentage. Dit kan variëren tussen de 7% en 10%. Ook bij een tripel bier is suiker een belangrijk ingrediënt. Het zorgt ervoor dat ondanks dat het een zwaarder biertje is, deze toch zoetiger smaakt. De toevoeging van suiker is ook een belangrijk aspect. Dit zorgt er voor dat het alcohol percentage hoger ligt bij tripel bieren. De hop en de mout die wordt gebruikt voor een tripel, zorgen voor een bittere smaak.

Rode wijn

Rode wijn is een wijnsoort dat heel het jaar gedronken kan worden. Echter kiest men in het najaar wel sneller voor een rode wijn dan een witte wijn. Een rode wijn is namelijk een warmere en zwaardere wijn dan een witte wijn. Rode wijn gaat vaak ook goed samen met gerechten die vaker worden gegeten in het najaar, denk bijvoorbeeld aan een stuk wild of een lekker kaasplankje.

Daarom adviseren wij om verschillende soorten rode wijnen in uw assortiment te hebben.