10
nov
2019

Gezelligheid op tafel!

Tijdens de feestdagen vinden mensen het extra belangrijk om gezelligheid aan te brengen in huis. Vaak is een lekker drankje met een hapje hiervoor een mooie optie. Het is daarom ook belangrijk om te weten welke drankjes u uw klanten kunt adviseren. Daarom delen wij graag een aantal populaire drankjes die zorgen voor gezelligheid op tafel.

Rode wijn

Gezellig borrelen
Een rode wijn is een wijn die erg lekker is tijdens de koude dagen. Rode wijn gaat niet alleen goed bij verschillende hoofdgerechten, maar mag natuurlijk ook niet ontbreken met borrelen. Een lekker gezouten nootje of een kaasje met een glas rode wijn is zeker een aanrader voor uw klanten. Belangrijk om te weten is het verschil van de soorten rode wijnen. Voor het borrelen adviseren wij namelijk een soepele, zachte wijn. Vooral wanneer uw klanten niet zeker weten welke rode wijn in de smaak valt bij de visite.

Vleesgerechten
Gaan uw klanten vleesgerechten eten tijdens de feestdagen? Adviseer ze dan een goede, stevige, rode wijn in plaats van een soepele wijn zoals bij een borrel. Een stevige rode wijn gaat namelijk goed samen met een vleesgerechten, waardoor het gerecht net een stapje hoger wordt gebracht. Wanneer uw klant een vleesgerecht met wijn wil bereiden of een saus met wijn erbij wil bereiden, is het belangrijk om te adviseren dat deze wijn dan het beste ook gedronken kan worden bij het gerecht. Deze smaken versterken elkaar namelijk. Adviseer dan alleen niet een dure wijn zoals een Bordeaux of Bourgogne. Deze smaken komen namelijk niet tot nauwelijks terug in het gerecht. Welke wijn hier wel perfect voor geschikt is, is bijvoorbeeld een Cabernet Sauvignon.

Pop the champagne

Een champagne of lekkere bubbel is ook zeker een drankje ideaal voor de feestdagen. Champagne wordt namelijk tijdens meer feestelijke momenten gedronken dan alleen rondom Oud & Nieuw! Kortom, een oud maar vertrouwd drankje met bubbels, dat het altijd goed doet.

Mix de champagne
Een makkelijke, maar toch lekkere cocktail is een champagne met vers fruit. Wilt u liever zomerfruit toevoegen aan uw champagne zoals bosvruchten of aardbeien? Maak dan gebruik van diepvriesfruit.  Champagne met mango is ook erg lekker.

Kijk voor meer informatie en bestellen op onze website uw-slijter.nl. Advies gewenst? Neem dan contact met ons op. Maak uw slijterszaak extra feestelijk tijdens de komende feestmaand met de dranken van Uw Slijter!