02
dec
2019

Dranktrends 2020

Het nieuwe jaar is in zicht. Daarom hebben wij hebben de dranktrends van 2020 voor u op een rijtje gezet.

Minimalistisch
Tegenwoordig worden cocktails gemaakt met veel dranken door elkaar en heel veel garnering. Daarbij worden ook wel eens ingrediënten genoemd waar mensen nog nooit van gehoord hebben, zoals vlierbloesemsiroop of matcha. Hierdoor kunnen mensen ook wel eens in de war raken wanneer zij een menukaart zien met zulke ingrediënten. Veel mensen willen simpele drankjes met simpele garnering. Wij adviseren om een aantal receptjes van eenvoudig te maken cocktails in de winkel te leggen die bezoekers mee kunnen nemen.

Bubbels
In 2020 zien we de bubbeltrend terug. Denk aan prosecco en sprankelende wijnen. Ook de cocktails worden vaak gemengd met prik. Denk aan Gin tonics of Bacardi cola. De bubbeltrend die u in 2020 terug gaat zien gaat over het mixen van Aperol (dat ook een populair drankje is) met prosecco.

Gin
Omdat er zo veel verschillende variaties met gin te maken zijn, blijft dit in 2020 een populaire drank. Je kunt er van alles aan toevoegen en je hebt een lekkere gin. Naast de standaard gin tonic met een schijfje citroen of limoen, zijn er ook varianten met Gingerale, sinaasappellikeur of Sprite. Daarnaast zijn er ook allerlei vruchten, kruiden en aroma’s die heel goed passen bij gin.

Kruiden en aroma’s
Veel mensen zijn druk met moestuintjes. Deze kruiden zijn niet alleen te gebruiken om in gerechten te verwerken maar zijn ook erg smakelijk in een cocktail. Tijm, munt en basilicum zijn populaire kruiden die gebruikt worden in drankjes. Daarnaast zijn er ook steeds meer aroma’s te vinden die je in cocktails kunt toevoegen of deze in het glas kunt sprayen, zoals kaneel, lavendel, sinaasappel, mint en citroen.

Kijk voor meer informatie op onze website uw-slijter.nl. Advies gewenst over de dranktrends van 2020? Neem dan contact met ons op.