16
jan
2020

Welke trends zien we terug op de drankenkaart in 2020?

Een nieuw jaar, tijd voor een nieuwe menu- en drankenkaart. Weet u al welke dranken en hapjes er op uw kaart komen te staan? Hieronder leest u meer over de trends die u op de kaart in 2020 kunt verwachten.

Alcoholvrij en mocktails

In de horeca worden wijn, bier en andere alcoholische dranken nog steeds volop geschonken. Toch zijn alcoholvrije dranken en variaties ook in opkomst. Vooral handig om aan te bieden aan mensen die BOB zijn. Vergeet ook de jongeren onder de 18 jaar niet! Was een tijdje terug een alcoholvrije cocktail niet in trek, tegenwoordig staan ze op de kaart als luxe alternatief voor fris en zijn ze hip. Bied daarom een gevarieerd aanbod mocktails op de cocktailkaart, alcoholvrije (speciaal)bieren of alcoholvrije wijn.

 

Borrelen populair

Steeds meer mensen houden van lekker borrelen. Er wordt de tijd genomen voor een goed gesprek met heerlijke wijn en lekkere hapjes. Dit gebeurt zowel in een bar, café als in een restaurant. Er is bijvoorbeeld meer vraag naar hapjes- en borrelplanken. Verder is er toenemende belangstelling voor een high wine, high beer of high gin & tonic. Denkt u ook aan een kleine kaart met hapjes als uw keuken al gesloten is? Lekkere hartige worst, zoals fuet, op een aantrekkelijke plank geserveerd is een aanrader.

 

Luxe frisdranken in opkomst

De meest verkochte frisdrank in de horeca is nog steeds cola. Echter, de laatste jaren is er een toenemende vraag naar (groene) ijsthee. Verder zijn frisdranken met weinig calorieën en luxe frisdranken populair. Merken met luxe frisdranken zijn bijvoorbeeld Finley en Pinky Rose. Deze luxe frisdranken sluiten prima aan bij de alcoholvrije trend en zijn uitstekend als basis voor verschillende cocktails en mocktails.

 

Tips voor goede service

Zorg ervoor dat uw personeel oprecht aandacht en goede service biedt. Het gaat om de beleving. Daar horen een prettige sfeer, goed advies, vlotte en vriendelijke bediening bij. U kunt zich onderscheiden door in 2020 uw personeel echt te motiveren en te laten schitteren. Daar worden uw gasten blij van en komen ze graag terug.

Nog meer advies of hulp gewenst bij het samenstellen van uw drankenkaart? De slijters van de Uw-Slijterformule zijn u graag van dienst. U leest er meer over op onze website.

Bron: https://www.tafel23.nl/horeca-trends-2020/