20
apr
2018

Zuid-Afrikaanse wijnen met een koninklijk tintje

Het is bijna zover, op 27 april viert het hele land de verjaardag van onze koning. Dit jaar brengt het koningspaar een bezoek aan Groningen. Maar door het hele land vinden er festiviteiten plaats. Traditiegetrouw horen daar kleedjesmarkten, muzikale optredens, oranje tompoezen en een oranjebittertje bij. Natuurlijk horen ook een verfrissend biertje of een goed glas wijn bij deze nationale feestdag. In ons assortiment vindt u diverse speciale wijnen die perfect bij Koningsdag passen.

Kent u de Heeren van Oranje Nassau al?

Dit Zuid-Afrikaanse wijnhuis produceert heerlijke kwaliteitswijnen. In 1770 produceert de wijnbouwfamilie De Villiers de eerste wijn die via de VOC naar Hong Kong, Peking, China, Maleisië, Japan en Singapore wordt verscheept. De Sauvignon Blanc is bijvoorbeeld een mooie, droge en aromatische witte wijn met een weelderige, rijke afdronk. Een fruitige wijn met de geur van bloesem in het glas. Een bijzondere wijn om mee te proosten op onze koning!

Vorstelijk tintje

De nazaten van De Villiers kozen niet voor niks de naam Heeren van Oranje Nassau. Een van hun voorvaderen, Pierre Loyseleur de Villiers (1530-1590), geboren in Lille was een Calvinistisch predikant en behoorde tot een van de vertrouwelingen van Willem van Oranje.

Na de dood van Willem van Oranje bleef hij aan als adviseur van Prins Maurits van Nassau tot aan zijn dood in 1590. P.L. De Villiers en Marnix waren twee goede vrienden van Willem van Oranje en naar verluidt waren zij de auteurs van het Nederlands volkslied.
Het team van Uw Slijter wenst u alvast een gezellige Koningsdag!