03
jul
2018

Wat schenken we bij chocolade?

Bijna iedereen houdt wel van chocola. Puur, melk of wit. Met nootjes of een andere vulling. Als reep, bonbon, mousse of ijs. Heerlijk om op zichzelf van te genieten. Of samen met een goed glas. Maar wat serveren we bij voorkeur bij chocola?

Chocolade in de hoofdrol

Op 7 juli is het Wereld Chocolade Dag. De dag ervoor is het wereldwijd de Dag van de Kus. Een mooi aanhaakmoment om de spijscombinaties met chocolade bij u in de winkel in de schijnwerpers te zetten!

Wijn en chocolade

Vroeger werd wijn, uitgezonderd dessertwijn, nauwelijks aanbevolen bij chocolade. Maar met de juiste afwegingen kan dit juist een heerlijke wijn-spijscombinatie zijn. Over het algemeen geldt dat de zoetheid van de wijn gelijk moet zijn aan de zoetheid van de chocolade. Bij bonbons en chocoladegerechten past een rode wijn met een laag tanninegehalte, zoals bijvoorbeeld een Merlot. Een witte, frisse en ietwat zoete wijn als bijvoorbeeld een Pinot Blanc smaakt heerlijk bij romige, witte chocolade. Bij de zachte melkchocolade past een rosé wijn uitstekend.

Bier en chocolade

Het lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Maar met de juiste combinaties kunnen bier en chocolade een match made in heaven zijn. Zo biedt een bier met een hoog koolzuurgehalte een mooi evenwicht aan de vettigheid van witte chocolade. Ook een licht fruitzuurtje in het bier haalt de zoetigheid wat uit de chocolade. Ook fruitbier maakt dankzij de smaken van rood fruit een mooie combinatie, maar let op dat het niet te zoet wordt. Bieren met tonen van koffie en cacao vormen een mooi evenwicht bij melkchocolade. De bitterheid van pure chocolade komt het mooist tot zijn recht bij stevigere bieren met een gebrand of geroosterd karakter.

Whisky en chocolade

Het combineren van whisky en chocolade kan leiden tot heel verrassende resultaten! Let er vooral op dat de smaken van de whisky terugkomen in de chocola. Een zachte fruitige whisky past beter bij romige melkchocolade dan bij pure, bittere chocolade. Optimaal genieten van whisky en chocolade doet u zo:

  • Voor een maximale smaakbeleving neemt u eerst een slok van de whisky.
  • Als de afdronk begint te zakken neemt u een hapje chocolade en laat deze smelten op de tong.
  • De smeltende chocolade vermengt zich langzaam met de nasmaak van de whisky.
  • Het resultaat: een smaakexplosie!

Uiteraard zijn er nog veel meer spannende combinaties te maken met chocolade. Het team van Uw Slijter staat voor u klaar bij advies over uw assortiment of spijs-combinaties. Neem contact met ons op en we helpen u graag!