- Geplaatst in: Nieuws
Wie is de juiste kaaspartner?
Wanneer de 5 in de klok is, komen vaak de eerste drankjes op tafel vergezeld van een klein hapje. En omdat wij Hollanders niet voor niets bekend staan als kaaskoppen, is het niet verrassend dat kaas vaak gegeten wordt bij borreltijd. Grote vraag is natuurlijk: wat kan ik het beste drinken bij mijn kaas?
Wat is het beste advies?
Bier, wijn, port en cider, maar zelfs ook jenever, sherry, rum en whisky kunnen heel goed samengaan met een kaasplankje, zolang ze maar gecombineerd worden met de juiste kaaspartner. Belangrijk is dus om te weten welke kazen er bij de borrel geserveerd worden. En is de klant op zoek naar een mooie aanvullende smaak of mag het wat spannender met een drank die het contrast opzoekt? Hierop baseert u uw advies.
Fris en lichtzuur
Lichte vettige kazen worden bij voorkeur begeleid door frisse, lichtzure dranken. Denk bijvoorbeeld aan een frisse cider of witbier, een fruitige witte wijn of een cava of prosecco, waarvan de bubbels fijn door het vet heen snijden.
Contrasteren of aanvullen?
Bij een zilte roquefort of stilton kan gekozen worden voor contrasteren en of aanvullen. Zoekt de klant graag het contrast op? Adviseer bij deze kazen dan eens een zoete port, demi-sec champagne, creamsherry, een karamelachtig dubbel bier of een imperial stout.
Het hartige karakter van de kazen wordt mooi aangevuld door ze te combineren met een pittig amberbier of IPA, een stevige rode wijn of zelfs een glas rum, cognac of rokerige whisky.
Allemansvrienden
Wordt er een keur aan kazen genuttigd? Een slimme keuze voor bij de gemengde kaasplank zijn prosecco, cava, droge rosé en bruisende saisonbieren. Deze allemansvrienden komen zowel bij de zachte kazen als bij de sterkere soorten goed tot hun recht.
Hulp nodig bij het adviseren van uw klanten? Neem gerust contact met ons op, het team van Uw Slijter staat voor u klaar!