03
nov
2017

Cider en bier, wat hebben ze eigenlijk gemeen?

Cider en bier hebben meer met elkaar gemeen dan de meeste mensen denken. Beide producten bestaan al sinds mensenheugenis en beide producten zijn op en top populair. Eigenlijk zijn het elkaars grootste concurrenten. Maar kunnen ze ook samenwerken?

Vergisten

Bier wordt zoals iedereen weet gebrouwen van graan, maar bier kan ook gebrouwen worden van mais, rijst, aardappels of  kastanjes. Zolang er maar gewassen gebruikt worden die vergistbare suikers opleveren. Appels en peren laten zich ook goed vergisten. Vergist appelsap heet cider, en vergist perensap, niet heel verrassend, perencider.

Ciders in Europa

Nederlanders zitten (nog!) niet massaal aan de cider. In de rest van Europa is dit echter anders. Cider wordt vooral gedronken in  Engeland, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Engeland ontfermt zich over de productie van traditionele ciders, gemaakt van appels uit het oosten van het land. Voor deze traditionele ciders heeft men de term ‘real cider’. En natuurlijk laten ciders zich ook prima dienen, net als bieren, voor het gebruik in gerechten.

Cider is een natuurlijk product

Cider is geen bier, maar de overeenkomsten zijn duidelijk aanwezig. Cider is 100% natuurlijk en bezig met een doorbraak op de Nederlandse markt. Cider kan verfijnd van smaak zijn, maar ook aards of zoet. Vergist appel of- perensap is dus iets wat u moet ontdekken door het te proeven en ervan te genieten.

Besteedt u in uw winkel aandacht aan de presentatie van ciders? Het team van Uw-Slijter staat voor u klaar om u te voorzien van advies bij het inrichten van uw winkel. Benieuwd naar de Uw-slijterformule voor u als zelfstandig ondernemer? Neem dan gerust contact met ons op.