09
jan
2018

Uw Slijter Maaike blikt terug op het eerste jaar

Maaike van de Veen-Doornhof is eigenaresse van ‘Uw Slijter Maaike’ en opende een jaar geleden haar nieuwe winkel op het Wheemplein in Nijkerk. In het blad Stad Nijkerk is hier in aandacht aan besteed. Hieronder leest u in een iets aangepaste vorm haar terugblik op het eerste Uw Slijter-jaar.

Vernieuwing in het assortiment

Er zijn in de loop van 2017 veel dingen veranderd. “Allereerst is er een volledig nieuw wijnassortiment. Sinds de zomer hebben we een bijzonder biertje en het whisky-assortiment is uitgebreid”, vertelt Van de Veen.

Ook zijn er allerlei mogelijkheden voor kerstpakketten en relatiegeschenken. Nieuwe of juist heel oude dranken komen op, andere verdwijnen. Buitenlandse bieren hebben een sterke opkomst meegemaakt en hetzelfde geldt voor de whisky, maar ook dranken als gin en speciale jenevers zijn momenteel erg in trek.

Exclusievere wijnen

Het gehele wijnassortiment van Uw Slijter Maaike is onlangs vervangen. “Ik wilde toch meer klasse-wijnen gaan verkopen. Iets exclusiever dan een standaardassortiment dat je bij een supermarkt kan kopen.”

Streekbier

Het is een nieuwe trend dat er heel veel streekbieren zijn door de enorme opkomst van micro-brouwerijen. Zo is onlangs het biertje op de markt gekomen, dat voor Nijkerk wordt gebrouwen. Het gaat om ‘Nijkerks Blond’, een superlekker blond biertje.

Maaike legt uit: “We hebben onder meer bier uit Ede, Amersfoort, Leusden en uit het Gooi. Nijkerk heeft helaas geen eigen brouwerij. Eigenlijk ontbrak er een eigen stadsbier. ‘Nijkerks Blond’ is een professioneel gebrouwen biertje, heel toegankelijk, met een eigen prettige smaak in een eigen jasje. En je kan dit bier het hele jaar drinken. Als mensen het leuk vinden om een ‘Nijkerks Bock’ te laten maken, dan kunnen ze dan gewoon vragen.”

Whiskyspecialist

Van de Veen mag zich inmiddels een echte specialist noemen. Daarom staan er heel veel whisky’s van zelfstandige bottelaars. Schots, Iers, maar ook Nederlandse whisky, zoals een Frysk Hynder single malt whisky en een aantal van Millstone van 5, 10 of 100 jaar, dat uit de stallen van Zuidam (bekend van de jonge jenever) komt. “Dat zijn whisky’s die je moet nippen. Als je een goede fles haalt, is ie heerlijk om te nippen. Zorg dat je drank op kamertemperatuur is. En dan genieten.”

Evenementen

Door het jaar heen zijn er allerlei evenementen. Zo was er in december een Warme Wintermaand Fair, waaraan de Boni, Nootzaak, Bloemist Kroon en Uw Slijter Maaike meededen. In het pand stonden kraampjes met door de hele winkel heen heerlijke proeverijen, acties, live muziek en vooral veel gezelligheid.

Maaike van de Veen zegt tot slot: “Belangrijk voor mij is het contact met mensen. Dat, én aandacht voor presentatie en keuze in het assortiment.”

Bron: ‘Nijkerks Blond’ bij ‘Uw Slijter Maaike’ http://stadnijkerk.nl/zakelijk/nijkerks-blond-bij-uw-slijter-maaike-317597#.WjIxRiBlVV0.facebook