Nieuws

Wat zijn populaire dranken rond de feestdagen?

Een feestelijk gedekte tafel met champagne glazen.

Smaak is zo persoonlijk als de mens zelf. Toch zijn er veel overeenkomsten in wat er gedronken wordt rond de feestdagen. Dit is mede te danken aan tradities en en de tijd die wordt vrijgemaakt om van elkaars aanwezigheid te genieten. Heeft u uw assortiment in uw slijterszaak al ingericht op de feestdagen? Hieronder vertellen wij u meer over populaire dranken tijdens de feestdagen.

Lees meer

Het familiegevoel van de formule Uw Slijter

Een man bezig met het maken van drank

Bent u een slijter in hart en nieren en wilt u bij een familie horen? Wilt u bovendien als ondernemer serieus worden genomen en de mogelijkheid krijgen om verder te ontwikkelen?
Uw Slijter is ontwikkeld door een echt ondernemend familiebedrijf: Lijfering drankengroothandel. Ontdek als (toekomstig) eigenaar van een slijterij of de Uw Slijter-formule iets voor u is.

Lees meer

Wijn en wild, de perfecte combinatie

Een gedekte tafel met rode wijn en een wijn glas

Al sinds de oudheid zijn wild en wijn een goede combinatie. Eerst als noodzakelijke voeding om te overleven, daarna vooral om te genieten van al het moois dat moeder natuur te bieden heeft. Wat is er mooier als slijter om bij dat stuk wild een passende wijn te adviseren uit het almaar groter wordende aanbod?

Lees meer

De Beaujolais Primeur komt er weer aan

Een opslag met wijntonnen

Elke derde donderdag van november gaan de Franse vlaggen weer uit! Dat markeert het moment dat de Beaujolais Primeur, Beaujolais Nouveau in het Frans, weer te koop is. Terwijl de druiventrossen in september nog aan de ranken in de wijngaard hingen, zijn diezelfde druiven in november gebotteld en klaar voor verkoop en consumptie. Hoe kan dat zo rapide?

Lees meer

Tips & tricks om uw winkel aantrekkelijker in te richten

Een kassa van een Uw Slijter vestiging

Het Retail Design Lab geeft retailers richtlijnen voor het ontwerp van hun winkel. Vooralsnog gaat het om sensorische aspecten. Dat die zich nu beperken tot zintuigelijke ervaringen, is geen toeval. Er is op dat gebied veel wetenschappelijke literatuur voorhanden, bovendien is het een kleine en begrijpbare stap.

Lees meer

Het is herfst, tijd voor herfstbok!

Een buitenbeeld in de herfst met een Herfstbok op tafel

Als de blaadjes van de bomen vallen, vullen de schappen zich met herfstbok. De herfst is opgedragen aan de herfstbok. Zeker in Nederland hebben we hiermee een lange en smakelijke geschiedenis en traditie; robijnrode tot donkerbruine bieren met een bitterzoet karakter die de wind, regen en steeds vroeger invallende schemering doen vergeten.

Lees meer

Gin in de hoofdrol

Een close-up van gin in een glas

De gin-tonic heeft de laatste jaren een grote opkomt gemaakt. Hiermee is gin een steeds populairdere (mix)drank geworden. Wat weet u uw klanten te vertellen over gin? In dit blog wat meer over de achtergrond van deze drank.

Lees meer

Chardonnay, verrassend veelzijdig

Een close-up van een tros witte druiven

Dat de Chardonnay geliefd is bij velen is niet verrassend; de wijn is zacht en toegankelijk en is er variërend van de meer gerijpte, volle Chardonnaywijn tot de frisse, fruitige versies. Smaken van appel en peer, kruidige en bloemige aroma’s komen vaak terug in de Chardonnaywijn. En wist u dat op eik gerijpte Chardonnay ook tonen van vanille en karamel bevat?

Lees meer

Waar komt de radler vandaan?

Een beeld van boven van een glas met radler bier

Dat het Radler bier steeds meer in opkomst is, kan haast niemand zijn ontgaan. En niet alleen citroen, maar ook smaken als grapefruit en appel worden al toegevoegd aan deze lichte, zomerse biertjes. Maar weet u eigenlijk waar het Radler bier vandaan komt?

Lees meer

Wie is de juiste kaaspartner?

Een kaasplankje met verschillende soorten kaas

Wanneer de 5 in de klok is, komen vaak de eerste drankjes op tafel vergezeld van een klein hapje. En omdat wij Hollanders niet voor niets bekend staan als kaaskoppen, is het niet verrassend dat kaas vaak gegeten wordt bij borreltijd. Grote vraag is natuurlijk: wat kan ik het beste drinken bij mijn kaas?

Lees meer