Nieuws

Een sfeervolle winkel gedurende de feestdagen

Een sfeervolle etalage is dé manier om potentiële klanten nieuwsgierig te maken naar uw assortiment en ze binnen te krijgen. Producten spelen de hoofdrol, maar ook de decoratie is van groot belang. Een belangrijk element om in gedachten te houden tijdens het aankleden van de feestelijke etalage, is zorgen dat het geheel niet te druk wordt, waardoor klanten met een grote boog om uw winkel heen lopen.
Lees meer

De Uw Slijter-formule: aantrekkelijk voor de ondernemende slijter

Bent u een slijter of een ondernemer met slijtersbloed? Wilt u vernieuwing in uw slijterij of bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is de Uw Slijter-formule vast iets voor u. Waarom? Dat leggen we u graag hieronder uit aan de hand van de vier pijlers: modulaire formule, marketing, inkoop en opleiding.
Lees meer

Cider en bier, wat hebben ze eigenlijk gemeen?

Cider en bier hebben meer met elkaar gemeen dan de meeste mensen denken. Beide producten bestaan al sinds mensenheugenis en beide producten zijn op en top populair. Eigenlijk zijn het elkaars grootste concurrenten. Maar kunnen ze ook samenwerken?
Lees meer

Pils is niet gewoon een biertje

Pils, iedere bierliefhebber kent deze variant als ‘het biertje’ voor in de kroeg, tijdens een feestje of een middagje op het terras. Maar, is pils dan echt ‘gewoon’ een biertje? En wat houdt speciaalpils eigenlijk in?
Lees meer

De invloed van vaten op whisky

Échte whisky moet volgens de regels minimaal drie jaar rijpen voor het optimaal op smaak is. Over het algemeen rijpt het overgrote deel langer dan de vereiste drie jaar. Dit is goed, want de vaten zijn een belangrijk element in het verkrijgen van de smaak van de whisky. Welke verschillen zijn er tussen de soorten vaten en hoe beïnvloedt dit de smaak?
Lees meer

Opleiding en bijscholing voor Uw Slijter-ondernemers

Eind 2016 heeft familiebedrijf Lijfering de nieuwe, zelf ontwikkelde slijtersformule Uw Slijter gelanceerd. Kenmerkend voor het Uw Slijter-concept is dat u zelfstandig ondernemer blijft. Daarnaast krijgt u handvatten voor uw (online) marketing en sales. De consumentenbeleving staat centraal in deze slijtersformule. Uw Slijter is altijd op zoek naar innovatieve oplossingen om het verschil te maken. Kwaliteit en onderscheiding staan hierbij voorop. We vinden het belangrijk dat er vakmensen in uw winkel staan, die Uw Slijter opleidt en bijschoolt.
Lees meer

Wijnoogst Noordelijk halfrond van start

Deze week gaat de wijnoogst op het Noordelijk halfrond van start. Wijnmakers hebben maanden lang met veel liefde, aandacht en geduld gezorgd voor hun druivenstekken. Nu is het eindelijk tijd om deze druiven, na toestemming van de prefect uit de regio, te proeven, ruiken en plukken.

Lees meer

Hoe kunt u het beste uw klanten begroeten?

Wanneer u s ’ochtends de deuren van uw zaak openzet, loopt de eerste klant langs u heen naar binnen zonder een woord te zeggen of oogcontact met u te maken. Wat doet u nu? Begroet uw de klant alsnog of laat u de klant met rust?
Lees meer

Vijf fouten die de klant maakt bij het kopen van een wijn

Voor veel mensen kan het een hele opgave zijn om richting een goede slijter te vertrekken, om daar vervolgens een mooie wijn uit te kiezen waar zij van willen genieten. Hierbij maken zij soms wat fouten die ervoor zorgen dat de klant zichzelf te kort doet. Welke fouten zijn dit en hoe kunt u als slijter voorkomen dat uw klant deze fouten maakt?
Lees meer

Internationale Bierdag

Elke eerste vrijdag van augustus is het weer zo ver, het is Internationale Bierdag. Een dag welke in 2007 in het leven is geroepen in Santa Cruz, California. Het is in korte tijd van een klein lokaal feest gegroeid naar een internationale dag.

1. Tijdens de internationale Bierdag:
2. Samen met vrienden en familie genieten van bier.
3. Degene die bier mogelijk maken ‘vieren’.

Genieten van alle bieren over de hele wereld op dezelfde internationale dag.

Bierglas

De echte bierkenner weet maar al te goed waarom ieder soort bier om een eigen glas vraagt. Bier heeft de ruimte nodig om ‘wakker’ te worden en de smaak te optimaliseren. Daarnaast vragen de verschillende biersoorten om verschillende schuimlagen om de drinkervaring te verbeteren. Bent u het overzicht een beetje kwijt? In ons blog van 12 juni hebben we dit uitgelegd. (lees hier)

Proost!